Vulin u Valjaonici bakra (video)

SEVOJNO – Ove godine kroz Program stručne prakse u Srbiji će biti zaposleno 5040 ljudi ,a kroz sve mere aktivne politike zapošljavanja preko 25 hiljada ljudi,izjavio je ministar rada Aleksandar Vulin tokom današnje posete Valjaonici bakra u Sevojnu.

vulin u valjaonici 1“Ove godine budžet za aktivne mere zapošljavanja je 2,8 milijardi dinara ,a Vlada je izdvojila još 550 miliona dinara za podsticaj zapošljavanja osoba sa invaliditetom”,izjavio je Vulin.

 

Valjaonica bakra u Sevojnu je prošle godine kroz Program stručna praksa angažovala 23 nezaposlena mlada lica,od kojih je ,nakon završetka programa,20 zasnovalo radni odnos u ovoj firmi.

 

Direktor Nacionalne službe zapošljavanja Zoran Martinović istakao je da je u prošloj godini samo u Užicu kroz programe aktivne politike zapošljavanja prošlo 937 lica,za čiju obuku je izdvojeno 100 miliona dinara.

“Na nivou cele Srbije kroz Program stručne prakse angažovano je 4800 lica.Ove godine budžet za sve mere aktivne politike zapošljavanja veći je za 50 miliona dinara,što znači da će veći broj lica biti uključen u programe”,izjavio je Martinović.

 

Martinović je najavio da će javni poziv za sve programe aktivne politike zapošljavanja biti raspisani u februaru.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.