Vulin:Srbija nikad neće prestati da postoji i traje na KiM (video)

TARA- Ministar bez portfelja Vlade Republike Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin posetio je  desetoro dece iz srednje tehničke škole u Srbici-Suvom grlu,koji u organizaciji Kancelarije za KIM borave na Tari.

 

 “Važno je da oni dođu u Srbiju i vide da njihova zemlja misli na njih i da njihovo detinjstvo neće proteći iza bodljikave žice.Jer ,gde god Srbija može da pomogne ona će biti tu.Važno je da znaju da srbija misli na njih i da neće biti sami”, izjavio je Vulin.
 Vulin je naglasio da je , posle skoro godinu dana od briselskog sporazuma , život Srba na KIM bolji.
 “Srbija neće prestati da živi i da traje na Kosovu i Metohiji,a ja ću biti srećan kada i deca iz Užica budu mogla da odu slobodno i mirno da upoznaju svoje sunarodnike koji žive na Kosovu i Metohiji.Za sada to još nije moguće”, rekao je Vulin.
 On je istakao da je zatražio od ministra prosvete Tomislava Jovanovića da uradi sve što je potrebno da učitelji iz Srbije,po završetku fakulteta deo staža provedu na KiM.
 “Nadam se da će to već naredne godine biti moguće.Tako će naši najbolji biti sa najhrabrijima.Verujem da su to stvari koje mogu da promene život”, naglasio je Aleksandar Vulin.
 Srednjoškolci sa Kosova i Metohije na  Tari učestvuju u programu “Škola u prirodi”,koji organizuje Zavod za zaštitu prirode Srbije.Oni se tokom programa upoznaju sa glavnim lokalitetima u nacionalnom parku Tara ,a u okviru posebnih radionica i sa prirodnim vrednostima i retkostima naše zemlje.
 “Tara je pravi kraj gde deca mogu da o tome najviše da nauče.Drago mi je što i na Kosovu i Metohiji postoji svest o zaštiti prirode I životne sredine kod mladih I nadam se da ćemo preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju imati priluku da ugostimo još dece sa tih prostora”, rekao je direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije Aleksandar Dragišić.
  Učenica srednje tehničke škole iz Srbice Aleksandra Tomašević zahvalila se ministru Aleksandru Vulinu na prilici da borave u Srbiji.
 “Pored toga što upoznajemo nove ljude i prirodu, znači nam puno što vidimo da neko misli na nas i da nismo sami”, rekla je Tomaševićeva.
 Deca iz Srbice na Tari borave do 14.aprila.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.