Vuk Jeremić :Srbija ide u opasnom smeru (video)

UŽICE-Kandidat za predsednika Srbije i predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održiv razvoj,Vuk Jeremić izjavio je večeras u Užicu da Srbija ide u opasnom smeru i da ukoliko se ne zaustavi ,posledice će biti izuzetno teške i neotklonjive.

Jeremić je istakao da su od Slobodana Miloševića na čelna mesta u Srbiji dolazili ljudi sa ,kako je rekao,ne naročito bogatim međunarodnim iskustvom.

“Svi oni su bez izuzetka pravili greške,a bez izuzetka cenu su plaćali građani Srbije.Zbog toga smatram da je od ogromne važnosti dobro razumeti svet i znati odakle vrebaju opasnosti,ali i odakle mogu da se stvore prilike i šanse za napredak.A napredak, bez značajno drugačijeg pristupa kako se vodi unutrašnja ,ali i spoljna politika, ne može da dođe”,istakao je Jeremić.

Jeremić je naglasio da nema uspešne spoljne politike ukoliko je unutrašnja pogrešna,ali i obrnuto.

“Odlučio sam da se kandidujem da bi uticao i na unutrašnje procese,a ne samo da bi predstavljao Srbiju u svetu,jer to sam imao privilegiju da činim”,poručio je Jeremić i zaključio da je funkcija predsednika države jedina direktno izabrana od naroda i da zbog toga nosi legitimitet da može da govori o svim pitanjima koja predstavljaju problem i izazov za narod i državu.

 

You may also like...