Vujović : Užice uspešno rešava ekološke probleme (VIDEO)

UŽICE-Užice je bio grad sa puno ekoloških problema koji se uspešno poslednjih godina rešavaju uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine,rekla je ministarka Irena Vujović tokom današnje posete Užicu .

Vujovićeva je posetila domaćinstvo porodice Filipović ,koja je koristila subvenciju grada i zamenila kotao sa čvrstog goriva na gas,kao i kotlarnicu u sportskoj hali Veliki park ,koja je konvertovana sa mazuta na gas.

„Postoji set mera u borbi za čistiji vazduh i grad Užice je pokazao odgovornost prema građanima,imao spremne projekte koje je podržalo Ministarstvo za zađtitu životne sedine ,što je dovelo do značajnog poboljšanja kvaliteta vazduha.Konkursi će biti nastavljeni i narednih godina,jer daju dobre rezultate“ ,rekla je Vujovićeva.

Gradonačelnica Užica jelena Raković Radivojević navela je da je u toku ove godine iz Ministarstva za Užice opredeljeno 45 miliona dinara,od čega je 30 miliona namenjeno bilo za konverziju ložišta u domaćinstvima,dok je 7,6 miliona izdvojeno za gasni generator za konverziju kotlarnice u sportskoh hali Veliki park.

„Konverzija kotla sa peleta na gas urađena je i u vrtiću Bambi,a u toku prošle godine 403 domaćinstva je dobilo subvencije za nabavku kotlova na gas i pelet.“, istakla je gradonačelnica Užica.

Ministarka Irena Vujović naglasila je i da se radi na trajnom rešavanju upravljanja čvrstim otpadom.

„Ulaže se u proširenje tela deponije Duboko,koja će postati Regionalni reciklažni centar za Zlatiborski i Moravički okrug.Centar će se raditi sredstvima kreditne linije po svim evropskim standardima i biće najmoderniji u Srbiji.Ali,mora se raditi i naedukaciji građana kako bi Reciklažni centar radio u punom kapacitetu.Zbog toga je veoma bitan Edukativni centar koji je već napravljen u Užicu“ ,istakla je ministarka Irena Vujović uz naznaku da će Ministarstvo za zaštitu životne sredine i dalje podržavati sve projekte koji doprinose kvalitetnijem i zdravijem životu Užičana.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.