Vrtić na Pori počeo sa radom (VIDEO)

UŽICE – Vrtić „Jihai Mama Vong“, u užičkom naselju Pora, otvoren je danas nakon sedam godina gradnje. Mia i Bogdan imali su čast da u ime svojih vršnjaka, presecanjem vrbce, označe početak rada desetog objketa Predškolske ustanove Užice.

Foto: Dragan Karadarević

Vrednost ove investicije je oko milion evra, a ona će roditeljima iz ovog dela grada, omogućiti smeštaj dece u novom, modernom objektu. Na taj način biće smanjene i liste čekanja za upis u užičku Predškolsku ustanovu.

Ideja stara nekoliko decenija, konačno je realiizovana. Njen pokretač, nekadašnji predsednik Mesne zajednice Rosulje, Spasoje Čubrak, nije krio zadovoljstvo zbog konačne realizacije ovog projekta.

Prema rečima direktorke Predškolske ustanove Užice  Veselinke Jovanović, “ o mališanima koji će boraviti u vrtiću „Jihai mama Vong“ brinuće 15 radnika – medicinskih sestara, vaspitačica, servirke, domar. Neki od njih su novozaposleni, dok je glavnu organizaciju rada preuzeo stariji kadar. Kapacitet vrtića je 130 dece“.

„Objekat površine oko 1300 kvadratnih metara građen je od 2010. godine, radom više gradskih vlasti. Izgradnja je finansirana iz nekoliko izvora.  Kroz Nacionalni investicioni plan uložena su 22,5 miliona dinara, grad Užice je za proteklih sedam godina ukupno izdvojio oko 55 miliona dinara,  Minstarstvo privrede 24 miliona“, istakao  je  gradonačelnik Petković.

Deo tih sredstava, oko 25 miliona dinara, uložen je za radove na ovom objektu, dok je ostatak namenjen za radove na novom vrtiću na Beloj zemlji. Inače, otvaranjem ovog objekta, još uvek nije rešen problem velikog broja neupisane dece, pa će i dalje postojati liste čekanja za upis u Predškolsku ustanovu Užice.

You may also like...