Voz „Nostalgija“ krenuo u zimsku avanturu (VIDEO)

MOKRA GRA – Šarganska osmica je najlepši deo Zapadne Srbije za sve one koji vole prirodu. A, pored prirode ono po čemu je još poznata Mokra Gora je pruga koja je nekada bila žila kucavica i spajala Evropu sa Jadranskim morem.

Jatare
Foto: ZooMUE

Deo pruge otrgnut je od zaborava i šarganskom osmicom ponovo odjekuje pisak parnjače muzejskog voza „Nostalgija“ , koji je pre nekoliko dana krenuo u svoju zimsku avanturu.

„Nama je na Šarganskoj osmici voz „Nostalgija“ svakako atrakcija i već tradicija godinama unazad. Zimska turistička sezona počela je 25. decembra i trajaće do 24. januara. Moram reći da smo zaista iznenađeni velikim brojem gostiju koji dolaze i interesuju se za vožnju“, rekla je iz Železnice Srbije Aleksandra Milutinović.

Voz Nstalgija
Foto: ZooMUE

Za vreme vožnje putnici imaju priliku da sa nekog od pet vidikovaca  sagledaju prirodu ovog kraja u kojoj kako kažu uživaju.

„Prvi put se vozimo i iskustvo je neverovatno, fantastično i jedinstveno, predeli i sam doživljaj dok se vozite vozom je nestvaran“.

„Ranije smo dolazili, ali sada smo sa sinom prvi put, oduševljeni smo i doći ćemo opet. Preporučujem svima koji imaju vremena da dođu i uživaju u vožnji, Zapadna Srbija je najlepša“, kažu turisti.

Voz Nostalgija  ima i simultanog vodiča koji putnike upoznaje sa svim mestima kroz koja prolazi.

„Dvojezična je priča na engleskom i srpskom. Putnici imaju priliku da čuju jednu komletnu istoriju o ovom kraju i o gradnji pruge, takođe o svemu što se može videti u Mokroj Gori i okruženju“, dodala je Aleksandra.

Od Mokre Gore do stanice Vitasi Nostalgija prolazi kroz 22 tunela, preko 5 mostova , savladava visinsku razliku od 300 metara  i sve to na ukupnoj razdaljini od samo oko 15km.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.