Vojvodina – Osvajač Kupa prijateljstva ECFC Zlatibor 2019.

ZLATIBOR-Vojvodina je osvojila Kup prijateljstva evropskih klubova 2019. pošto je u finalu pobedila Partizan posle boljeg izvođenja jedanaesteraca – 0:0(4:2).

Podsetimo da su mladi Novosađani u četvrtfinalu realizovali svih pet penala i eliminisali Crvenu zvezdu, dok su danas ponovo bili bez
greške sa bele tačke i savladali Partizan u meču za trofej. Na drugoj strani Cvetojević i Šimun su bili neprecizni kod crno-belih, pošto su
njihovi udarci završili visoko iznad prečke.

 Kup prijateljstva  od 2014. godine okuplja najbolje mlade fudbalere iz celog regiona ,a idejni trvorac turnira je Savo Milošević.“ Bez obzira na vrstu angažmana u fudbalu,kada jednom počnete da radite sa klincima u to ostajete zaljubljeni zauvek. To je nešto posebno. Koliko mi učimo njih, oni uče nas i sve zajedno postajemo bolji. Drago mi je da smo ponovo zajedno, ovde na Zlatiboru. Vidim da su svi učesnici zadovoljni, što je najvažnije. Ovo je idealna prilika da sve ekipe iz regiona izmere svoje trenutne pozicije. Moram da kažem da sam izuzetno srećan što smo uspeli ovo da održimo. Da započnemo jednu priču, da je razvijemo i da ona živi“ ,istakao je Milošević.
Na kraju turinira dodeljene su nagrade za najbolje pojedince na Kupu prijateljstva evropskih klubova – Zlatibor 2019. Za MVP-a turnira proglašen je golman Vojvodine Stefan Dražić, a isti igrač je takođe dobio nagradu i za najboljeg golmana turnira.  Nagrada za najboljeg strelca na Kupu prijateljstva 2019 pripala je napadaču Partizana Savu Arambašiću koji je završio turnir sa 3 postignuta gola.

You may also like...