Vodovod :Uspešna proba

UŽICE-U noćnim satima između četvrtka 31. januara i petka 1. februara  JKP ”Vodovod”  je uz učešće projektantskog tima iz Instituta “Jaroslav Černi”  vrlo uspešno izvršilo prvo probno puštanje vode iz akumulacije Vrutci koja se, posle prolaska kroz sve tehnološke linije rekonstruisane, dograđene i znatno modernizovane fabrike vode “Petar Antonijević” na Cerovića brdu, ispustila u kišnu kanalizaciju ne ulazeći u distributivni sistem tj. u vodovodnu mrežu.Odmah posle uzrokovanja vode vodosistem se vratio na izvorište Sušička vrela,saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Nije došlo do prekida u snabdevanju vode ni u jednom delu vodovodnog sistema jer su u četvrtak  u poslepodnevnim i večernjim satima svi rezervoari u gradu bili do maksimuma napunjeni vodom sa Sušičkih vrela i upravo ta voda koristila se za snabdevanje građana i privrede.

Sve vreme u vodovodnu mrežu isporučivala se zdrava pijaća voda u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

„O narednim aktivnostima do konačnog puštanja vode iz akumulacije Vrutci koje se očekuje krajem februara  blagovremeno ćemo obaveštavati javnost i sugrađane, koje molimo da svojim razumevanjem i strpljenjem doprinesu realizaciji ovog izuzetno važnog projekta“,navodi se u saopštenju užičkog Vodovoda.

You may also like...