Vodovod:Fabrika vode prioritet,stopirana nabavka automobila (video)

UŽICE-Užički Vodovod stopirao je nabavku četri putnička i jednog teretnog vozila,koju je naručilo staro rukovodstvo,zbog procene da to nisu prioriteti u trenutku kada treba da se radi rekonstrukcija Fabrike vode,izjavio je za naš portal direktor Vodovoda Užice Duško Ljujić.

 

 “Nama vozila trebaju,jer je vozni park jako star i za njegovo održavanje godišnje Vodovod izdvaja preko 4 miliona dinara.Ipak,u trenutnoj situaciji prioritet je da Užičanima trajno obezbedimo zdravu pijaću vodu i sva sredstva biće uložena u rekonstrukciju Fabrike vode.Zbog toga sam doneo odluku da se obustavi nabavka automobila”,kaže novi direktor užičkog Vodovoda,koji je na tu funkciju došao krajem prošle godine posle podnošenja ostavke Dragana Simića.

 

Ipak ,Vodovod je morao da plati 6.100.000 dinara za kamion koji je nabavljen u novembru,registrovan u decembru,a faktura od dobavljača je stigla tek u januaru,kada je novo rukovodstvo i saznalo za tu kupovinu,kaže Ljujić.

Novi predsednik Nadzornog odbora Vodovoda Miodrag Tanović kaže za ZOOMUE da je odbor doneo odluku da se nabavka tog kamiona ispita.

“Kamion je stigao u Vodovod 21.novembra,registrovan je 15. decembra,a iako je rok za plaćanje bio 31.decembar,faktura je stigla 8.januara.Sve ovo navelo nas je da formiramo komisiju koja će ispitati ovu nabavku i posle toga ćemo preduzeti određene mere”,kaže Tanović .

 

On ističe da je nabavku automobila odobrila i gradska Skupština usvajajući plan poslovanja Vodovoda za 2014.godinu,kao i da je potpisivanju ugovora o nabavci prisustvovao i član Gradskog veća zadužen za javna preduzeća,tako da je taj deo urađen transparentno i po zakonu.

Ipak,u Vodovodu ističu da trenutno imaju mnogo većih problema.

“Pojavio nam se novi problem sa izmeštanjem visokonaponskog  dalekovoda koji se nalazi uneposrednoj blizini novih objekata koji treba da se grade u okviru rekonstrukcije Fabrike vode.Po Institutu Jaroslav Černi koji radi projekat rekonstrukcije postoji mogućnost da se objekti izmeste na drugu lokaciju koja se nalazi na klizištu,za čiju sanaciju bi trebalo uložiti 400 hiljada evra .To je odbačeno kao predlog ,tako da ostaje jedino izmeštanje dalekovoda.Koliko će to koštati i ko će to finansirati još se ne zna”,naglašava direktor užičkog Vodovoda Duško Ljujić.

 

Po njegovim rečima,Institut Jaroslav Černi je za sada uradio samo idejni projekat,dok će generalni projekat rekonstrukcije Fabrike vode u Užicu biti završen najranije do 1.maja.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.