Voda za piće u petak

UŽICE-Konačni rezultati bakterioloških,bioloških i fizičko-hemijskih analiza vode biće gotovi najkasnije u petak ujutru ,posle čega se može očekivati ukidanje zabrane korišćenja vode za piće u Užicu,izjavila je  republička sanitarna inspektorka Snežana Tadić.

 

“Dok ne stignu konačni rezultati vode uzorkovani 24.,25. i 26.jula neću moći izdati nikakvo rešenje.Da bi se voda ponovo dozvolila za piće neophodno je da bude zdravstveno bezbedna “,kaže Tadićeva.

 Pomoćnik direktora užičkog Vodovoda Milomir Sredojević kaže da je trenutno voda bakteriološki i hemijski ispravna usled primene tretmana hlor-dioksidom i da ovo preduzeće čini sve što je u njihovoj mogućnosti i što im postojeća tehnologija dozvoljava.

 “Užička Fabrika za prečišćavanje vode napravljena je pre skoro 40 godina,kada je užička voda bila druge kategorije.Danas imamo vodu koja je za tri kategorije lošijeg kvaliteta i nemoguće je očekivati da isto postrojenje odgovori današnjim zahtevima”,kaže Sredojević.

 Zbog pojave algi i na alternativnom izvorištu Sušička vrela ,kao i nematoda u vodi Užičani od 19.jula imaju zabranu korišćenja vode iz gradskog vodovoda za piće i pripremanje hrane.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.