Voda se povukla,borba sa klizištima još traje

 BAJINA BAŠTA,KOSJERIĆ,POŽEGA-U opštini Bajina Bašta evakuisano je I dalje 400 ljudi, 31 trafostanica je još u kvaru pa su meštani pojedinih sela još uvek bez struje,izjavio je ZOOMUE  predsednik ove opštine Radomir Filipović.

 

“Klizišta su odnela 3 kuće,a 14 je napuklo u odronima.Zbog klizišta je I dalje veći broj lokalnih puteva u prekidu.Najteže je u Rogačici.Putni pravci ka Užicu I Valjevu preko Debelog brada su prohodni”,kaže Filipović.

Opštini Bajina Bašta stiže pomoć u vidu goriva,hrane,pijaće vode iz Užica,Čajetine,Prijepolja,Priboja I Crne Gore,kaže Filipović I naglašava da je bajinobaštanima najpotrebnije gorivo za rad velikog broja mehanizacije koja je angažovana na raščišćavanju klizišta.

U opštini Kosjerić zbog klizišta od sveta je odsečeno 750 meštana kosjerićkih sela,jer su u prekidu gotovo svi lokalni putevi,rekao je ZOOMUE  predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić.

“Pomoć u Kosjerić stiže svakodnevno iz celog Zlatiborskog okruga.Dobili smo pomoć I od firme Metro,ali I od Sportskog saveza Srbije,čiji smo šleper vode preusmerili za Svilajnac,jer je njima voda potrebnija”,kaže Stojanić.

Vodostaj Skrapeža je opao I svi meštani kosjerićke opštine vratili su se u svoje domove,ističe  Sojanić.

I meštani opštine Požega vratili su se vojim kućama,jer se voda povlači sa potopljenog područja,izjavio je za  ZOOMUE predsednik ove opštine Milovan Mićović.

“Na području opštine imamo 10 kuća koje su potpuno potopljene I neuslovne za stanovanje.Tri mosta su oštećena,a imamo I 30 klizišta koja su prekinula saobraćaj na pojedinim lokalnim putevima.Saobraćaj od Požege ka Kosjeriću I Užicu normalno funkcioniše”,kaže Mićović .

U gradu Požegi ,po njegovim rečima,u toku je dezinfekcija I osposobljavanje za rad Doma zdravlja,Tehničke škole I Gimnazije.

Na seoskom području stoka je na vreme evakuisana,kaže Mićović.

U Požegu je do sada stigla pomoć u nafti iz Čajetine I hrani od MUP Srbije.Potrebna im je najviše nafta,stočna hrana I sredstva za ličnu higijenu,ističe Mićović u izjavi za naš sajt.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.