Vladimir i Jelena Ilić prvi kupci kuće u selu na teritoriji Užica (VIDEO)

STAPARI – Uz podršku Ministarstva za brigu o selu, Vladimir i Jelena Ilić nedavno su kupili kuću u selu Stapari, što je prvi potpisani ugovor ovog tipa na teritoriji grada Užica. S obzirom da su već imali poljoprivredno zemljište u neposrednoj blizini kuće koju su kupili, Vladimir i Jelena planiraju da dodatno prošire svoju delatnost u okviru seoskog turizma.

Vladimir i Jelena trenutno žive u Užicu, a planiraju da se u što skorijoj budućnosti trajno presele u kuću koju su nedavno kupili u Staparima. Iako mnogi život na selu vide kroz prizmu mukotrpnog rada, Vladimir smatra da sela užičkog kraja imaju i drugu dimenziju, koja se ne tiče nužno poljoprivredne proizvodnje.

„Ovde nema neke poljoprivrede, kada zaletite traktor, odmah morate da ga okrenete nazad. Nema te tzv. dugačke brazde. Budućnost je u turizmu i zdravoj hrani, prodaji hrane „kroz tanjir“ gostima koji će uživati u tom ukusu, kao i u ovom vazduhu na 850 metara nadmorske visine. Ko voli selo, može lepo da živi na njemu, a ko ne, džaba mu sve, neće mu se dopasti taj život“, kaže Vladimir.

Iako smatra da je raspisani konkurs za kupovinu kuće bio prema njegovim potrebama, Vladimir kaže da je izvesni problem to što je realizovan na kraju godine, kada je teško uraditi ozbiljnije poslove oko useljenja.

„Možda bi to trebalo promeniti, da se kuće dodele na proleće, kada se ima prostora za radove na renoviranju objekata. Kod nas je specifično i to što, zbog blizine Zlatibora i Tare, nije baš lako pronaći kuću po pristupačnoj ceni. Nisu jeftine, a teško je za 10 hiljada evra naći kuću koja je u potpunosti opremljena za život“, dodaje Vladimir.

Bračni par Ilić kaže da su najviše vremena po prijavljivanju na konkurs proveli baveći se obilnom dokumentacijom, naglašavajući svima koji se u budućnosti odluče na sličan korak da posebnu pažnju treba obratiti na imovinsko-pravne odnose i na uređenost samih objekata koji se kupuju.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.