Vitezi Srbije dobili priznanja

ZLATIBOR – U okviru manifestacije Vidovdanske kulturne svečanosti na Zlatiboru priznanja Vitez Srbije dobili su pisac Uroš Petrović, glumica Olga Odanović, dirigent Bojan Suđić, slikar Željko Đurović, košarkaški trener Marina Maljković, novinarka RTS-a Slađana Zarić, a Vitez srpske medicine je Odeljenje anesteziologije KBC Dr Dragiša Mišović u Beogradu.

Nagrađeni su priznanja dobili kao istaknuti pripadnici svojih profesija koji zahvaljujući svojim dostignućima daju viteške doprinose oblastima kojima se bave.

Vidovdanski vitez
Foto: Opština Čajetina

„Ova nagrada je uvedena na pravi način, da se cene prave vrednosti koje smo u nekoj svojoj zanesenosti tehnologija novim, brzim vremenom pomalo zaboravili. Radim i sa decom i sa odraslima. Odrasli imaju mnogo više iskustva, obrazovanja i znanja ali deca imaju mnogo više duha, mašte i hrabrosti. Moja misija je bila, jeste i biće da mališani sa kojima radim odrastu i steknu to znanje, obrazovanje i iskustvo, ali da im ostanu ona mašta, duh i hrabrost iz detinjstva“, rekao je Petrović.

Vidovdanske kulturne svečanosti se održavaju po 12. put pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina i uz podršku Turističke organizacije Zlatibor.

„Kada sagledamo našu sveukupnu situaciju i naš pravoslavni praznik Vidovdan, možda je u samom startu bilo preambiciozno da jedna mala lokalna samouprava dodeljuje ovo priznanje. Kako se stvari sada odvijaju, sigurno ćete vi i vaši potomci biti ponosni na ovo veliko priznannje zato što ste skromni ljudi, zato što odgovorno radite svoj posao i zato što ste posvećeni našoj otadžbini, našoj Srbiji“, rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Programom Vidovdanskih kulturnih svečanosti i dodelom priznanja Vidovdanski vitez na Zlatiboru je počelo Zlatiborsko kulturno leto u okviru kojeg će se održati brojne predstave, koncerti  i manifestacije.

Izvor: Opština Čajetina

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.