Više od 500 bajkera posetilo užički moto skup (VIDEO)

UŽICE – Više od pet stotina motorista okupilo se na 8. motu skupu održanom za vikend u Užicu, a polovina njih su došli na luksuznim Gold Wing motorima.

Na ovim bajkrskim krstaricama stigli su iz Turske, Austrije, Italije, Grčke, Bugarske, Rumunije i Slovenije. Jedni da ih prikažu, drugi da ih vide.

Mi smo došli sa deset Gold wing-ova i to po peti put. Ovde su nam super prijatelji i putujemo samo gde su veliki skupovi naših ljubimaca, a ovde je jedan od najvećih“, kaže Hristo Ivanovski iz Bugarske.

Krćun Jon kaže da ne vozi Gold Wing-a, ali da je baš namenski došao zbog njih i to prvi put u Užice.

„Ja ne vozim Gold Wing-a, ali ih volim, došao sam ženom i želimo da vidimo sve modele, a ovde ih je baš dosta. Nisam ih nigde video toliko“, priča Jon.

Iako je užički skup, najveći skup Gold Wing-ova, jednako su zastupljeni i drugi motori. Za bajkere nije bitan model, već ljubav prema dvotočkašima.

„Na našem skupu su raznovrsni motori od lusuznih do onih menje luksuznih, od malih do velikih, nije bitno da li je Gold Wing, Kawasaki ili Suzuki, svi se ponosimo njima, svi volimo da ih pogledamo ili prikažemo, svaki je posebne izrade“, navodi predsednik MK „Užice“ Dragoslav Simić, dok bajker iz Arilja Dragan Jovanović dodaje da je ljubav prema motorima poseban način života i slobode.

Bajkeri su defilovali kroz grad, družili se ispred crkve Svetog Marka uz tamburice i nadmetali u bajkerskim igrama: obaranju ruku, ispijanju piva, navlačenju konopca i sporoj vožnji. Bajkerski skup pratili su i konceti, pa su se zabavljali uz užičke bendove, Najdu i Smak tribute i Atomsko sklonište.

„Ovi bajkeri su nam digli krila da smo svirali bolje nego poslednjih dvadeset koncerata. Zaista je bilo izuzetno“, potvrdio je frontmen benda iz Rijeke Bruno Langer.

Zbog prirode, organizacije i dobre zabave oni koji jednom dođu na skup u Užice, kažu, uvek se vraćaju.

„Volim vaše krajeve, okolina je prelepa, volimo da vozimo po Srbiji, volimo ovu zemlju i ovde imamo dosta prijatelja“, potvrđuje Dimitris Asteriu iz Grčke, dok Branka Radin iz Slovenije priča kako dolaze svake godine zbog prirode i znemenistosti, zbog užičke ljubaznosti i srčanosti. I Svetozar Šmitran koji je prvi put došao iz Banjaluke obećao je da će svake godine dolaziti, jer je, kako kaže „sve na nivou“.

Posle tri dana druženje i vožnje po Zapadnoj Srbiji obećali su da se vide na skupu iduće godine, a pre toga na zimskoj žurci.

You may also like...