Više od 1170 mesta za upis u užičke srednje škole

UŽICE – U sedam užičkih srednjih škola ima 1171 mesto za upis u prvi razred.

Užička gimnazija upisuje 250 učenika na četiri smera: društveno jezički sa 120 mesta, prirodno matematički sa 90, a na smerovima za učenike sa posebnim sposobnostima računarstvo i informatiku kao i za sport po 20.

Ekonomska škola upisuje 180 učenika, po trideset na šest obrazovnih profila: ekonomski, carinski i turističko-hotelijerski tehničar, poslovni i finansijski administrator, kao i službenik u bankarstvu i osiguranju.

U Medicinskoj školi će, takođe, biti upisano 180 učenika na pet obrazovnih profila: fizioterapeutski, labaratorijski, farmaceutiski i medicinska sestra tehničar, kao i medicinska sestra vaspitač.

Tehnička škola nudi 13 obrazovnih profila za 312 učenika: po 30 slobodnih mesta je na smerovima tehničar za kontrolu i metalurgiju, elektrotehničar informacionih tehnologija, elektrotehničar telekomunikacija, tehničar mehatronike, mašinstvo i obrada metala, tehničar za kompjutersko upravljanje mašinama, tehničar za robotiku, tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda i operater za izradu nameštaja. Po 15 će biti upisano na smer bravar zavarivač i operater mašinske obrada, a po šest na smer bravar i pomoćnik knjigovesca.

Tehnička škola „Radoje Ljubičić“ upisuje 192 đaka na osam smerova: 60 za vozača motornih vozila, po 30 za aritektonskog tehničara, tehničara drumskog saobraćaja i tehničara unutrašnjeg transporta, po 15 na smerovima rukovodilac građevinskom mehanizacijom i operater osnovnih građevinskih radova i po šest molera i konfekcijskih šivača.

Muzička škola „Vojislav Lale Stefanović“ upisaće 16 učenika na smerove muzički saradnik teoretičar i muzički izvođač – klasična muzika.

Umetnička škola upisuje 41 učenika, po sedam na smerovima grnčar, drvorezbar i konzervator kulturnih dobara, a po deset na smerovima tehničar dizajna tekstila i grafike.

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.