Više novca za sve oblasti iz užičkog budžeta u 2020.

UŽICE- Odbornici užičke Skupštine usvojili su budžet grada za 2020. godinu. Budžet će u narednoj godini iznositi 3,22 milijarde dinara, odnosno 3,394 sa novcem od transfera za projekta. Kako je u obrazloženju rečeno, njegova osnovna karakteristika je da je ovaj budžet, pre svega, uravnotežen i da je zasnovan na realnim prihodama, da omogućuje ravnomerni razvoj na svakom delu užičke teritorije i da je njegova likvidnost na visokom nivou. Pošto je budžet za 10 odsto veći od ovogodišnjeg budžeta, više novca uložiće se u sve oblasti.

Veća sredstva planirana su za oblasti poljoprivrede, obrazovanja, kulture, socijalne politike i dečije zaštite. Sa više novca raspolagaće i sport, poljoprivreda, turizam, zatim održavanje, rekonstrukcija i izgradnja puteva i ulica, kišne i fekalne kanalizacije, uređenje grada i izrada planske dokumentacije. Krenuće se i u izgradnju novih parking mesta i uređenje industrijske zone Bela Zemlja.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada usvojen je i nivo prihoda koji će biti usmereni Gradskoj opštini Sevojno, Kadrovski plan, odluka o mesnim zajednicama i o podnošenju kanditature Užica za domaćina i organizatora „MOSI“ u 2022. godini.

foto.uzice.rs

Odlučeno je da Duško Ljujić bude v.d. direktora „Vodovoda“ do završetka izbora direktora ovog preduzeća, a usvojen je i godišnji program poslovanja Ustanove dečije odmaralište „Zlatibor“.

uzice.rs

You may also like...