Više desetina hektara izgorelo u Skržutima, Držniku i Severovu (VIDEO)

SKRŽUTI – Više desetina hektara pod livadom i šumom izgorelo je za dva dana u Skržutima, Drežniku i Severovu, a požar je ugašen zahvaljujući meštanima i užičkim i ariljskim vatrogascima, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

„Izgorela je uglavnom privatna šuma, ali zahvaljujući meštanima sa 40 traktora i vatrogascima, požar je ugašen“, naveo je Petkovićp prilikom obilaska Milovanovića zaseoka.

Predsednik MZ Skržuti Slobodan Milovanović navodi da je požar počeo oko 16 časova u tom zaseoku.

„Prvi deo požara od Rzava uz Karaulu gašen je do kasno u noć i skoro je bio lokalizovan, ali je sutradan ponovo krenuo, vatrogasci su iz Užica stigli i gašeno je sa meštanima. Branili smo kuće. Požar je bio toliki i brzinski se širio, ali smo ga do ponoći doveli pod kontrolu“, navodi Milovanović.

Predsednik opštne Arilje Miloš Nedeljković zahvalio se vatrogascima i meštanima koji su na vreme odreagovali.

„Apelovali smo na ljude, posebno na one koji pale maline, da vode računa. Mi ćemo u nardnom period kažnjavati ovakvu nepažnju“, naveo je Nedeljković.

On je napomenuo da je neophodno da se uradi i put Severovo-Drežnik.

Vladan Žeravčić, predsednik MZ Drežnik pozvao je vlasti Užica i Arilja da poprave puteve, kao i most na Lijeskića Rzavu kako bi lakše mogli da dopru do mesta u ovakvim situacijama.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.