Vidi šta čitam

UŽICE-Narodna biblioteka Užice raspisala je konkurs za najbolji trejler za knjigu izdatu na teritoriji Republike Srbije , „Vidi šta čitam“,  čiji je cilj da se na način prilagođen savremenom vremenu i interesovanjima mladih podstakne čitanje ali i kreativni rad u oblasti video tehnologije.

Krajnji rok za predaju radova je 12. novembar a nagrade za najbolje radove koje podrazumevaju i novčani iznos za prva tri mesta biće dodeljene 14. decembra na Dan bibliotekara Srbije.

U izradi trejlera može učestvovati i autorski tim, ali autori moraju biti mlađi od 30 godina, a grupni rad može realizovati tim sa najviše pet članova. Jedan autor može konkurisati sa najviše dva rada, s tim da u drugom radu na kome će se naći njegovo ime, može biti samo član grupe, dakle-ne postoji mogućnost konkurisanja sa dva rada kao pojedinačan autor! Takođe, izradu trejlera mogu pomoći nastavnici i roditelji, u smislu saveta i mentorstva, ali rad mora biti izveden i realizovan od strane učenika ili studenta.

U propozicijama konkursa kaže se da naziv trejlera treba da sadrži naslov knjige i ime autora, ili grupe autora. Takođe rad mora biti u rezoluciji visokog kvaliteta / full HD), a za njegovo slanje na konkurs koristi se WeTransfer,navodi se na sajtu Narodne biblioteke Užice.

You may also like...