Vesniću uručen trofej za CEZ titulu (VIDEO)

LJUBLJANA-Takmičari ASK Vesnić Milovan Mikica Vesnić i Jakub Višomirski primili su u Ljubljani  priznanja za osvojeno prvo i treće mesto u okviru Šampionata centralne Evrope na kružnim stazama.Pored vozača ekipa ASK Vesnić ovenčala se i timskom titulom u ESET kupu.

Srpski automoblista Milovan Vesnić kaže da mu je posebno drag timski trofej ,jer su ga dobili po prvi put i to u izuzetno jakoj konkurenciji.

“Ostvarili smo sve postavljene ciljeve na početku sezone i to nam je veliki podstreh za narednu godinu.U nju ulazimo kao apsolutni favoriti,ali će prema najavama Šampionat biti dosta jači”,kaže Vesnić i dodaje da su planovi za narednu sezonu veliki i ozbiljni.

“Imamo tri opcije na stolu,a budžet će presuditi u kom pravcu ćemo ići “,ističe Vesnić.

Vesnić je naglasio i da je ove sezone imao izuzetnu podršku pod Ministarstva omladine i sporta i da se nada da će se ta saradnja nastaviti i ubuduće.

Vesnić  je rekao i da će 2019. Višomirski ostati u njegovom timu, a da bi Poljak radije vozio CEZ nego novoosnovanu seriju TCR Istočnoevropski trofej.

“Bila je ovo sjajna sezona za mene u kojoj sam završio na trećoj poziciji.Mnogo sam naučio i napredovao od kada sam u timu Vesnić.Sa radošću očekujem i narednu sezonu”,kaže Višomirski.

Zamenik generalnog sekretara AMŠ Dejan Stojić izjavio je da je trijumf Vesnića i njegovog tima još jedan veliki uspeh srpskog automobilizma.

“Pored Vesnića koji je neprikosnoveni šampion u CEZ-u ,Srbija ima i mlade nade Dobrotu,Jenića i Bogatinovskog koji su vozili karting.Očekujem da oni u budućnosti voze na stazama u Srbiji,a zatim i u Evropi poput Vesnića,Borkovića i Miljkovića”,istakao je Stojić.

You may also like...