Vesnić: Trkački automobili samo naizgled liče na putničke (VIDEO)

UŽICE – Proleće je došlo, loše vreme je iza nas, a užički ljubitelji auto sporta već su imali priliku da gledaju iskusnog automobilistu iz Užica Milovana Vesnića, prvo u Mađarskoj, a onda na trkačkom vikendu u Slovačkoj, na kom je, posle druge trke, zauzeo šesto mesto.

Nema ljubitelja auto sporta koji nije bar jednom hteo da se oproba u trkačkom autu, a pre nego što to uradi  mora da zna nekoliko stvari.

„Ovi automobili koje mi vozimo na trkama samo naizgled liče na komercijalne aute. Sklapaju se u fabrikama, moj auto sklapao je Audi sport, pravljen je u Španiji, na istom mestu gde i Seat i Golf. Apsolutno nema nikakve veze sa komercijalnim automobilima jer su ovi namenjeni za trkačke staze i specifične uslove koje postoje samo na trkama“, objašnjava automobilista Milovan Vesnić

Najbrži auto na svetu može da ostvari brzinu veću od 400 kilometara na sat, a kako bi taj auto bio spreman za trke, mora da ispuni još par kriterijuma.

„Postoji i dosta automobila koji su brzi, ali suština trkačkog automobila je da mnogo bolje koči od bilo kog komercijalnog auta“, kaže Vesnić.

Mikica Vesnić
Foto: ASK Vesnić

Ljubitelji auto sporta, koji prvi put sednu u trkački auto, imaju problema već u samom startu.

„Čoveku koji nikad nije ušao u trkački auto, sigurno bi mu bilo teško. U početku bi bilo nemoguće. Bilo bi teško startovati i krenuti iz mesta“, ističe Vesnić.

Srpski automobilista Milovan Vesnić trka se u audiju i sa njim je, na prethodnom trkačkom vikendu u Slovačkoj, zauzeo šesto mesto.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.