Vesnić trećim mestom „overio“ titulu

BRNO – U na mahove uzbudljivoj drugoj trci TCR Istočna Evropa i ESET V4 kupa na automotodromu Brno, Jahim Galaš je dovezao „VW golf“ do druge pobede u sezoni. Njega je na cilju sa 1.761 sekundom zaostatka sledio zemljak i vršnjak Dušan Kouržil u „hjundaiju“, a treći je kraj karirane zastave prošao Milovan Vesnić u „kupri“, 4.091 sekund iza pobednika.

Višomirski je bio četvrti, a Vitke peti. Martinek je u poslednjem krugu obišao Čižeka i preoteo mu je šesto mesto, a poredak su na pozicijama 8 i 9 zaključili Adamek i Tenke, Mađar kao i juče s krugom zaostatka.

Današnjim trijumfom na potpuno suvoj pisti Galaš je obezbedio drugo mesto u ESET V4 kupu, po svoj prilici i u TCR Trofeju Istočna Evropa. Vesniću je izlazak na treći stepenik podijuma praktično potvrdio provizorno obezbeđene titule u obe kategorije, mada ona istočnoevropska tek treba da bude ozvaničena.

Današnjim sprintom u Brnu okončana je sezona ESET V4 kupa (CEZ), a na zvanični kraj TCR Itočnoevropskog trofeja moraće da se sačeka Monca, iako su se vozači prisutni u Češkoj dogovorili da tamo neće nastupiti.

Tekst i naslovni foto: Serbiaring

You may also like...