Vesnić rutinski do pobede, Pešović trku završio kao peti (VIDEO)

SPIELBERG – Milovan Vesnić pobednik je prve trke drugog trkačkog vikenda TCR Istočna Evropa na Red bul ringu.

Vesnić, Wyszomirski & Pešović

On je u “kupri” startovao sa pol-pozicije i tokom cele distance je kontrolisao trku. Njega je na realtivno maloj udaljenosti pratio Tomaš Pekar u “reno meganu”, ali je na kraju dobio kaznu prolaska kroz boks zbog nepoštovanja granica staze, pa je kroz cilj prošao kao četvrti.

Pešović i WyszomirskI

Odličan start imale su njegove timske kolege Jakub Wyszomirski u “hondi sivik” i Rudi Pešović u “audiju RS3 LMS”, koji su se odmah probili na petu i šestu poziciju. Već u sledećem krugu, Pešović se našao ispred Wyszomirskog , a borba između njih se vodila do samog kraja. Poljak je trku završio na trećem stepeniku podijuma, a trkač iz Gornjeg Milanovca kao petoplasirani.

Dušan Kouril u “hjundaiju i30 N” je posle starta kažnjen prolaskom kroz boks zbog nepropisne startne procedure, ali kako nije odradio kaznu do dve trećine distance istaknuta mu je crna zastava i udaljen je sa staze.

Tragičar trke bio je svakako Karol Vitke, koji je prvo dobio kaznu prolaska kroz boks jer je nadoknadio poziciju van granica staze, da bi usledila još jedna ista kazna zbog nepoštovanja brzine dok je kroz boks prolazio.

Poslednja izrečena ovakva kazna desila se pred kraj trke, a dobio ju je Tomaš Pekar zbog nepoštovanja granica staze, koji je tako izgubio drugu poziciju.

Druga trka se vozi a sutra od 16.25, a sa pol-pozicije kreće Milovan Vesnić.

Serbiaring

You may also like...