Vesnić prvi srpski šampion u TCR seriji (VIDEO)

UŽICE-Srpski automobilista Milovan Vesnić pobednik je ovogodišnjeg šampionata TCR Istočna Evropa i prvi je srpski trkač koji je trijumfovao u jednoj zvaničnoj TCR seriji.Titulu je osvojio u poslednjoj trci,što najbolje govori o neizvesnosti ovogodišnjeg takmičenja za srpskog automobilistu.

“Pehovi  na automobile na samom startu sezone uticali su da poslednji trkački vikend odlučuje o poredku u šampionatu.Konkurencija je bila jaka,jača nego prethodnih godina.Uspeo sam na iskustvo da osvojim titulu.Moji najveći konkurenti  Jahim Galaš,Dušan Kouržil i Tomaš Pekar imaju veće budžete i bolje uslove od mene,ali ne i iskustvo koje je bilo moja prednost “,ističe Vesnić za ZOOMUE.

On naglašava da će naredne sezone konkurencija biti još jača,zbog najave novih vozača koji će se priključiti  šampionatu.

“Veća  konkurencija znači i skuplje takmičenje.Ja automobil seat cupra neću sigurno menjati do 20121. Godine.Drugi planovi postoje,ali ovo je skup sport i od sponzora zavisi gde ćemo i na kojim trkama učestvovati naredne sezone”,naglašava Vesnić.

Vesnićev  tim ASK Vesnić u kome ,pored njega vozi i Poljak Jakub Višomirski koji je na 4 poziciji na kraju šampionata TCR Istočna Evropa,bio je najuspešniji tim ove sezone.

You may also like...