Vesnić ponovo na podijumu u Šampionatu Evrope na brdskim stazama u Austriji (VIDEO)

GRACMilovan Vesnić, jedini srpski predstavnik na Šampionatu Evrope na brdskim stazama, osvojio je treće mesto na trci u Austriji.

Druga trka FIA EHCC vožena je u Austriji na legendarnoj stazi Rehberg u blizini Graca, a srpski automobilista osvajanjem trećeg mesta pored dva evropska šampiona ,prvoplasiranog Stefanovskog i Moljilja ,ponovo je na podijumu i pored činjenice da mu je ovo prva kompletna sezona na evropskom brdu.

“Iza nas je jedan naporan ali uspešan vikend. Ponovo potpuno nova staza, promenjivi vremenski uslovi i mali problemi sa automobilom, ali ipak na kraju novi pehar i novi bodovi. Pred sam start prve nedeljne trke automobil mi je u potpunosti izgubio struju. Ništa nije reagovalo i već sam pomislio da je vikend za mene gotov. Ipak, nekako smo startovali, ali sve to mi je potpuno poremetilo koncepciju i koncentraciju pa sam prvu vožnju završio kao treći. U pauzi smo uspeli da privremeno premostimo problem, zaostatak je bio veliki, pa nije bilo razloga da previše rizikujem u drugom izlasku na stazu. I pored toga sam još za sekundu spustio vreme i, što je najvažnije, sakupio veoma važne informacija sa staze za budućnost. Biti trećeplasirani u ovakvoj konkurenciji iza dva šampiona Evrope u mojoj debitantskoj sezoni za mene i za tim je ogroman uspeh”, poručio je Vesnić nakon trke u Austriji.

Na trkačkom vikendu na Rehbergu nastupilo je 285 vozača iz 17 zemalja, a trku je pratilo više od 20.000 posetilaca.

Srpski Automobilski sportski klub Vesnić već narednog vikenda ima treću trku Šampionata Evrope na brdskim stazama u Španiji, na stazi Subida al Fito.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.