Vesnić osvojio TCR trku u Slovačkoj (VIDEO)

SLOVAKIARING – Srpski automobilista Milovan Vesnić nadmoćno je osvojio prvu TCR trku Velike nagrade Slovačke, koja se boduje za TCR Trofej Istočna Evropa i ESET V4 kup.

On je krenuo sa juče izborene pol-pozicije, proveo je svih 12 krugova u vođstvu i apsolutno neugrožen prvi je dovezao „kupru“ do kockaste zastave.

Trka na Slovakiaringu

Užičkom trkaču i lideru TCR Istočna Evropa društvo su na podijumu pravili mladi Česi, vozač „golfa“ Jahim Galaš i pilot „hjundaija“ Dušan Kouržil Mlađi.

Do četvrtog mesta stigao je Vesnićev timski kolega Jakub Višomirski u „hondi sivik“ FK2 generacije, a poredak prvih pet zaključio je Petr Čižek u „kupri“ Fulin trkačke akademije.

Start na Slovakiaringu

Vesnić je bez ikakvog problema pretvorio pol-poziciju u, ispostaviće se, nedostižno vođstvo, a start je odlično iskoristio domaći vozač Martin Riba i svoj „sivik“ FK8 popeo je s petog mesta na drugo. Dobro je iz trećeg reda krenuo i Višomirski i tokom prvih krugova držao je poziciju koja bi ga odvela na najniži stepenik podijuma.

Za razliku od njih, Čižek je već u prvim metrima protraćio sve što je dobro učinio na jučerašnjim kvalifikacijama i sa drugog mesta je pao na šesto.

Ofanzivno su vozili Galaš i Kouržil. Galaš je u drugom krugu savladao Višomirskog, krug kasnije i Ribu, a u četvrtom krugu Poljaka je prošao i Kouržil.

Jakub Wyszomirski

Eksplozija prednjeg levog pneumatika na Ribinoj „hondi“ konačno je odredila raspored vozača na pobedničkom postolju. Slovak je do defekta vozio između Galaša i Kouržila, a guma je popustila u osmom krugu, na kraju startno-ciljnog pravca.

Do cilja su stigla devetorica takmičara. Iza vodeće petorke klasifikovani su Karol Vitke u Fulinovoj „kupri“ i Macej Laškjevič u „golfu“, kome je ipak dozvoljen start, iako zbog razlupanog automobila nije vozio kvalifikacije.

Roland Amrein je pokušavao da se izbori za sedmo mesto, ali je ostao osmi, a poslednji, deveti, na cilj je stigao Radim Adamek u „audiju RS 3 LMS“.

Milovan Vesnić pobednik u prvoj trci na Slovakiaringu

Vesnić ističe da je vikend sjajno počeo i da je u trku ušao opuštenije.“Trku sam poveo od prvog kruga, vozio sam konstantno, štedeo gume i kočnice tako da sam priveo trku rutinski kraju, prvi put u ovoj sezoni“.

Posle četvrte pobede u četiri takmičarska vikenda, Vesnić u poretku TCR Istočna Evropa ima 139 poena, 30 više od drugoplasiranog Galaša, dok je Čižek treći sa 85.

Druga TCR trka na Slovakija ringu na programu je u nedelju u 11:25. Poput prve, trajaće 25 minuta i na njoj će s pol-pozicije ponovo krenuti Vesnić.

You may also like...