Vesnić: Ostao sam bez guma, ali ipak osvojio drugo mesto (VIDEO)

UŽICE – Naš automobilski as, Milovan Mikica Vesnić, zadovoljan je drugim mestom na trci TCR Istočne Evrope u Brnu. Vratio je drugu poziciju generalnom plasmanu i kaže da je to odličan rezultat imajući u vidu da vozi najstariji auto na šampionatu.

Iako ekipa nije bila potpuna i nije imao dovoljno vremena da se pripremi Mikica Vesnić je u Brnu ponovo dokazao spremnost da odgovori na sve izazove. Dodatni probelm bile su procedure oko odlaska na stazu i neizvesnost zbog rezultata PCR testova.

„Generalno smo zadovoljni, iako je bilo dosta probelma. Promenili su konfiguraciju i granualciju asfalta koji se uopte nije dobro pokazao za automobile i to nam je otežalo posao. Imajući u vidu da sam imao tehnički problem na probama tako da nisam mogao da odradim simulaciju trke što se odrazilo na prvu trku gde sam jedva uspeo da završim četvrti. Da je bio još jedan krug ne bih završio trku. Ostali smo totalno bez guma, posle smo to uspeli da promenimo za drugu trku što je bilo dosta bolje“, rekao je Vesnić.

Vesnić Racing Team je jedini srpski klub koji je učestvovao na takmičenju oslanjajući sa sopstvene resusre. Zbog ograničenog budžeta nemaju najnoviji automobil, a takmičenje je ove godine podignuto na viši nivo. U svakom šatoru je bio fabrički inženjer kao podrška vozačima na stazi.

„Mogu da se pohvalim da ovaj stari automobil od svih koji su učečstvovali postiže najbolje rezultate. To je samo dokaz koliko kvalitetno radimo. Nadam se da ćemo u idućoj sezoni imati sredstava, znanja imamo, da se uhvatimo ponovo u koštac sa najnovijim automobilima i da ćemo biti konkurentni“, kaže Petar Janković iz Vesnić Racing Team-a.

Naredni period Mikica Vesnić i njegov tim iskoristiće da se odmore i pripreme za narednu trku u Mađarskoj gde će morati da nastupe sa potpuno novim automobilom.

You may also like...