Vesnić: Nikad teža takmičarska sezona (VIDEO)

UŽICE – Srpski automobilski as Milovan Vesnić ovogodišnju trkačku sezonu završio je sa vicešampionskom titulom u TCR Istočna Evropa.Vesnić ističe da mu je ovo bila najteža sezona u prethodnih 10 godina.

„Krenuli smo dobro, ali smo morali da preskočimo dve trke u Slovačkoj jer nismo mogli da ispunimo uslove koje nam je organizator zadao. Posle toga su nam ostale četiri trke na kojima sam morao da vozim pametno i sigurno, ali i brzo kako bih sustigao ostale“, kaže Vesnić.

Vesnić tvrdi da je sve je bilo dobro do poslednjeg vikenda, kada je došlo do kažnjavanja.

„Mi smo imali nove izmene na automobilu, a nismo imali vremena da ih testiramo. Bilo je teško završiti trku sa takvim automobilom, a tek boriti se za neki plasman. Uspeo sam da izdržim do samog kraja, a to je bilo dovoljno da osvojim vicešampionsku titulu“, rekao je Vesnić.

Član Vesnićevog tima Petar Janković ističe da je njihov auto iz 2014. godine, a da su ipak uspeli da pariraju ostalim automobilima.

„Ponosim se time što je kompletna ekipa iz Srbije. Sve radimo sami, bez podrške. Nastavićemo da radimo na tome da postanemo šampioni. Takođe, probaćemo da skupimo dovoljno sredstava da kupimo novi automobil i time vratimo titulu Užicu“, zaključuje Janković.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.