Vesnić kupio Benanijev šampionski “audi RS3 LMS” za sezonu 2021.

UŽICE-Srpski automobilista Milovan Vesnić trkaće se ove godine u “audiju RS3 LMS”.Automobil sa kojim je Mehdi Benani osvojio titulu TCR Evropa 2020. stigao je u Gorjane, posle mnogo peripetija oko transporta iz Belgije.

foto.vesnic racing team

“Auto je odavno plaćen, ali smo ga baš dugo čekali zbog situacije sa koronavirusom. Interesovali smo se i za auto koji je vozio Žil Magnus u WTCR, ali nam je on izmakao zamalo. U svakom slučaju, to su sve identični automobili i nije nam bilo važno u kojoj seriji je vožen, a ovaj Benanijev je možda i u boljoj kondiciji”, otkriva Vesnić za naš portal.

“Morali smo da napravimo tehnički iskorak. Znali smo da izlazi novi “audi” i novi “hjundai”, a nova “kupra” se već uveliko trka. Iskorak možda nije veliki, ali je to najviše što smo mogli u ovom trenutku”, dodaje prvi šampion TCR Istočna Evropa i prošlogodišnji viceprvak u ovoj seriji.

“Audi” nosi broj šasije 101, a osim Benanija ga nije vozio niko drugi.
Vesnić još ne zna u kom takmičenju će se boriti sa novim trkačkim oružjem.

“Vakcinisali smo se protiv koronavirusa i ja i cela moja ekipa. Pre svega, jer mislim da je to jedini način da se pandemija suzbije, a zatim i zbog tiga što će nam smanjiti peripetije oko pozivnih pisama i testiranja za odlaske na trkačke vikende. Nadam se da ću najkasnije do početka marta znati gde ću se takmičiti. Sad nam svakako predstoji rasklapanje celog “audija” i provera svih delova, tako da ima mnogo posla pre nego što sezona počne”, završio je naš proslavljeni automobilista.

Serbiaring

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.