Vesnić i GM reacing team voze ETCC u 2017.

UŽICE – Milovan Mikica Vesnić i GM recing tim najavili su da će sa “audijem RS 3 LMS” učestvovati i u Evropskom kupu turing automobila 2017.

Srpska ekipa očekuje isporuku automobila krajem februara i najavljuje da će potom preduzeti intenzivan test program u susret otvaranju ETCC sezone u Monci (28-30. april). Iz redova tima koji je zajednički projekat Milovana Vesnića i Rudija Pešovića stiže i najava da su u toku pregovori s nekolicinom potencijalnih vozača, a na konačnu odluku o tome ko će pilotirati “audijem” moglo bi se čekati mesecima.
Vesnić je kao vozač u ETC kupu sa svojim timom debitovao 2014. u  “BMW-a 320si”. Uz tehničke probleme u toj sezoni izvezao je tri runde, a zatim zbog nedostatka sredstava prekinuo takmičenje.

Audi RS 3 LMS

Vesnić je prošle godine već igrao u združenom poduhvatu sa novosadskim Lein rejsingom i ispunio ju više nego uspešno. O tome svedoče vrlo pristojni rezultati Mladena Lalušića., kao i kruna sezone  trijumf Igora Stefanovskog za volanom Leinovog “seata” u Imoli.

“Sada imamo mnogo iskustva, a pobeda na poslednjoj ETCC rundi 2016, kada smo podržavali Igora Stefanovskog, učvrstila je naše verovanje da tako možemo da nastavimo i 2017″ kazao je trofejni srpski automobilista, koji je svoju kompetentnost ubedljivo dokazao i za komandnim pultom trkačke ekipe.
“Verujemo da će to biti moguće s novim “audijem”. Odlično sarađujemo sa ETCC promoterom Eurosportom i radujemo se dolazećoj sezoni u kojoj će direktni televizijski prenosi i jaka medijska pokrivenost serije za nas predstavljati veliki plus.”
Vesnić i GM rejsing planiraju da sezonu 2017. započnu sa jednim automobilom, već pomenutim “audijem”, a nije isključena mogućnost da se kampanji kasnije tokom godine priključi još jedan auto.

Isporuka novog automobila se očekuje februaru. Taj rok je sasvim dovoljan za uigravanje budući da je termin za vatreno krštenje zakazan za Moncu od 28. do 30. aprila.

You may also like...