Vesnić deveti u kvalifikacijama u Slovačkoj

BRATISLAVA-Iako to pozicija i ostvareno vreme ne govori, Milovan Mikica Vesnić ipak može biti delimično zadovoljan danas voženim kvalifikacijama. Deveto vreme u klasi i šesnaesto ukupno Vesnić je napravio uz tri prestizanja u svom jedinom    brzom krugu. Drugi pokušaj onemogućio je Turčin Aytac Biter svojom nesportskom vožnjom ,a vremena za treći jednostavno nije bilo.

 

„Ogorčen sam na ponašanje iskusnog turskog takmičara koji me je zatvorio na najbržoj krivini na stazi što mi je onemogućilo da dodatno idem sa vremenom dole. Uveren sam da sam imao tempo za prvih pet. Sada o tome samo možemo da polemišemo, tu smo gde smo. Pozitivno je da je auto iz kruga u krug sve bolji.“ – kratko je prokomentarisao Vesnić vidljivo ljut i razočaran.

Tim je jutrošnji slobodni trening iskoristio da za kvalifikacije pripremi novi set kočnica, a pauzu između iskoristio da dodatno poboljša setap automobila. Zanimljivo je napomenuti da su u pomoć našem  asu priskočili kao jedan i tehničari iz Homola motorsporta kao i oni koji pripremaju automobil aktuelnom šampionu, Čehu Fulinu. Ispostavilo se ono što je naš tim na žalost i sam zaključio, da BMW-u ipak nedostaje nekoliko veoma bitnih unapređenja, uglavnom na trapovima i ogibljenju. Koliko će ASK Sport Auto Vesnić u budućnosti uspeti da pronađe sredstava za takav „poduhvat“ veliko je pitanje, ali od ovoga što trenutno poseduju pokušaće da uz savete iskusnih konkurenata, ali sada i velikih prijatelja, izvuku maksimum.

Vesnić je na stazi Slovakiaring sutra ponovo već od 9h kada počinje nova borba za bodove u dve trke.

ASK Vesnić auto

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.