Velika Meridianova kampanja podrške bolnicama

Meridianbet već nedeljama obilazi Srbiju kako bi što većem broju zdravstvenih ustanova donirao opremu neophodnu za najefikasniji mogući odgovor na nalet pandemije.

Tako je veliki volonterski tim Meridiana obišao zdravstvene centre i kovid bolnice u istočnoj i centralnoj Srbiji, tačnije Opštu bolnicu u Jagodini, Zaječaru, kao i Zdravstvenom centru Negotin. Reč je o ustanovama zdravstvene zaštite koje osim redovnih aktivnosti nedeljama unazad funkcionišu i u kapacitetu kovid bolničkih jedinica.

Kampanje se sprovode u sklopu velikog paketa pomoći vrednom preko 30 miliona dinara. Kao izraz iskrenog divljenja i solidarnosti sa našim najvećim herojima današnjice, zaposleni u Meridianu su osoblju bolnica donirali veliki broj paketa pomoći u kojima se nalazi raznovrsni medicinski materijal, sredstva za higijenu, kao
i veliki broj zaštitnih maski.

Zdravstvene ustanove u Borskom, Zaječarskom i Pomoravskom okrugu samo su deo mreže od preko 60 zdravstvenih punktova koje su volonteri Meridiana obišli od početka krize. Misija ovih poseta jeste
da se ugroženom stanovništvu, ali i medicinarima koji već mesecima vode bespoštednu borbu sa pandemijom, obezbede maksimalni uslovi za bespoštednu borbu i pobedu nad pandemijom.

Od izbijanja epidemije u našoj zemlji, Meridian je pomogao više javnih kuhinja, uručio pakete pomoći desetinama najugroženijih pojedinaca širom Srbije, obišao i pomogao organizacije Crvenog krsta, kovid ambulante, klinike i bolnice. Takođe, Meridian je bio pojedinačno najveći korporativni donator novčanih sredstava za lečenje Sofije Markuljević, čija je porodica napokon počela pripreme za odlazak u kliniku u SAD. Čitavu naciju je obradovala vest da su sredstva prikupljena u celosti.

Meridianbet

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.