Vekić : Voda bezbedna za piće (video)

UŽICE – U vodi koju Užičani piju prema sinoćnim analizama ima jedna nematoda po litru ,što znači da je voda ispravna za piće, izjavio je državni sekretar u Ministrastvu zdravlja Berislav Vekić, posle sastanka sa  drirektorima zdravstvenih ustanova i rukovodstvom Užica.

vodovod1

 “Rezultati sinoćnog uzorkovanja pijaće vode pokazuju da je prisustvo nematoda za 70 do 90 odsto manje u odnosu na prvi uzorak koji je alarmirao celu situaciji.Voda je fizičko-hemijski i biološki potpuno ispravna”, rekao je Vekić.

 On je najavio da će jedan od prioriteta biti sanitarna zaštita izvorišta Sušička vrela,sa kojih se Užičani trenutno snabdevaju pijaćom vodom i najavio početak rekonstrukcije Fabrike vode.

  “U Fabrici vode uradiće se promena filtera i 350 kubika kvarcnog peska.Grad Užice i Vodovod obezbedili su 27 miliona dinara za ove poslove”, izjavio je Vekić.

  Vekić je naglasio i da se zbog aktuelne situacije sa algama i sada nematodama, užička pijaća voda  kontroliše 6 puta mesečno, dok je zakonom predviđeno da se taj monitoring sprovodi 2 puta godišnje.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.