Vek protiv vatre (VIDEO)

UŽICE – Dobrovoljno vatrogasno društvo Užice, ove godine obeležava vek postojanja. Nizom manifestacija i aktivnost obeležiće ovaj značajan jubilej. Ipak, najznačajnije je to što je u ovom društvu iz dana u dan sve više dece.

Iako su mladi, njih oko 70 okupljeno je u užičko Dobrovoljno vatrogasno društvo. I svi su svesni koliko je važno ono što rade. Nastavljaju put utemeljivača društva, započet pre sto godina.

Kažu da sada znaju šta treba da urade ako dođe do požara. Pojedinici žele da kada porastu i oni postanu vatrogasci.

Pojedini članovi užičkog DVD-a su generacijama u nazad u društvu. Ljubav prema ovom humanom i požrtvovanom pozivu prenose sa kolena na koleno.

Pojedinim članovima članstvo u DVD-u je porodična tradicija, jer su im roditelji, ali dede I drugi;lanoviporodice, bili u društvu.

Sa šest olimpijada, užički dobrovojlni vatrogasci vratili su se sa medaljama.

“Oni su u svakoim slučaju prva preventiva u žaštiti od požara i elementarnih nepogoda. Oni su preventva i da naučimo kako da do požara ne dođe, a to se radi u dečjem uzrastu. Mladi su osnov te preventive, jer kasnije u svojoj punoj zrelosti oni će dati svoj maksimalan doprinos u razvoju i zaštiti od požara“, kaže predsednica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Užice, Dragica Jevtović.

“Cilj ovakvih društva je pomoć široj zajednici i svim građanima Republike Srbije i olakšanje našim profesionalnim vatrogascima, kroz našu svestranu pomoć“, kaže Dragan Ćapin, predsednik Vatrogasnog saveza Srbije..

Jubilej su, uz svečanu akademiju, izložbu i monogorafiju,  obeleželi i pokaznom vežbom, zajedno sa profesionalnim jedinicama Odeljenja za vanredne situacije i volonterima užičkog Crvenog krsta.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.