Veće izašlo u susret crkvi

UŽICE- Gradski većnici prihvatili su na današnjoj sednici molbu Srpske pravoslavne crkve za umanjenje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta za izgradnju novog pravoslavnog hrama u Krčagovu. Predlog Veća je, da za izgradnju Crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Krčagovu, umanjenje doprinosa bude 99,99 odsto .

Gradsko veće odlučilo je da se od 19. juna do 4. jula podignu ustave na Gradskoj brani i ispusti voda kako bi se izveli hitni radovi na rekonstrukciji i dogradnji Male hidroelektrane „Pod gradom“. Ova mala hidroelektrana biće rekonstruisana od strane EPS-a u skladu sa zahtevima Zavoda za zaštitu spomenika kulture i biće dograđen još jedan agregat, pa će po završetku radova biti stalno u elektro sistemu i postaće još atraktivnija turistička destinacija.
Članovi Veća izabrali su Mariju Trmčić Bogojević, člana Gradskog veća, za novog predsednika Komisije za davanje mišljenja o nazivima ulica i trgova i predložili odbornika Slobodana Kuzmanovića za člana Komisije za rešavanje po pritužbama zbog povrede prava nezakonitim ili nepravilnim postupanjem komunalnog policajca.

You may also like...