Vazduh iz košnice terapija budućnosti (VIDEO)

ZLATIBOR – Vazduh koji proizvode pčele može biti lekovit, a udisanje vazduha iz košnica se naziva apiterapija koja postaje sve popularniji vid inhaliranja u svetu. Sreten Obućina je vlasnik apikomore na Zlatiboru u kojoj vredno radi 120 hiljada pčela. U ovoj prirodnoj apoteci nalazi se nekoliko dragocenih sastojaka poput meda, proopolisa, mleča i perge koji popravljaju opšte stanje organizma naročito kada se pomešaju sa svežim zlatiborskim vazduhom.

U ovim košnicama nalazi se lekoviti vazduh koji proizvodi 120 hiljada pčela. Njihovo radno mesto je apikomora na Zlatiboru koju je sagradio Sreten Obućina kako bi se u penzionerskim danima posvetio apiterapiji.

Apiterapija
Foto: ZooMUE

„U njima pčele prerađuju med, proizvode propolis i unose polen na nogicama“, objašnjava pčelar Sreten Obućina.

Iz košnice izlaze aromatični mirisi meda, propolisa, polena i perge koji blagotvorno deluju na karidovarskularni, respiratori i nervni sistem. Posebno se preporučuje sportistima kako bi pojačali kapacitet pluća.

„Apiterapijiu mogu da koriste svi, zdravi i oboleli. Zdravi radi prevencije, a oboleli da bi se zalečili“, dodaje Obućina.

Apiterapija je sve popularniji vid inhaliranja naročito u kombinaciji sa odmorom na zlatiborskom vazduhu poznatom kao ruža vetrova.

„Ja dolazim samo zbog podizanja imuniteta. Radim u školi sa decom, izložena sam svakodnevno virusima da se zaštitim od okorone“,

„Bilo koji problem da neko ima sa plućima ova terapija je odlična“,

„Ja sam došla iz Rusije na ovu terapiju zato što imam problema sa želudcem. Dobila sam preporuku od drugarice kojoj je ova terapij apomogla“, kažu korisnici.

Apiterapija pripada banjskom vidu lečenja i potrebno je ispoštovati sve preporuke kako bi delovala.

Inhalacija apiterapijom traje od 15 do 20 minuta i poželjno je da to bude dva puta dnevno u toku 20 dana. Najvažnije kod ove terapije je da se korisnici opuste, udišu na usta, a izdišu na nos i poboljšanje u organizmu se oseća već posle nekoliko dana.

Propolis je velike saveznik u podizanju imuniteta. Sreten nije imao koronu i kaže da mu je dosta pomogao propolis koji je natapao na unutrašnju stranu maske.

Apikomora
Foto: ZooMUE

„Kroz masku se filtrira spoljni vazduh, ali obavezno stavljamo propopolis na masku i mi smo potpuno zaštićeni“, preporučuje Obućina.

Da nema pčela nestala bi planeta. Prema naučnim istraživanjima one oplemenjuju vazduh u prečniku od 200 metara i na svim darovima bi trebalo da smo im zahvalni.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.