Vatrogasno vozilo iz donacije

BAJINA BAŠTA – Bajina Bašta dobila jedno vatrogasno vozilo iz donacije zahvaljujući Spasilačkoj organizaciji Ujedinjenog Kraljevstva i škotskoj organizacija Blythswood care.

U Kragujevac je zahvaljujući Spasilačkoj organizaciji Ujedinjenog Kraljevstva i škotskoj organizacija Blythswood care stiglo pet vatrogasnih i jedno sanitetsko vozilo, čija je vrednost oko 200.000 evra.
Od toga, četiri vatrogasna vozila namenjena su  Upravi za vanredne situacije Kragujevca, a jedno je za Bajinu Baštu, dok je sanitetsko vozilo donirano kragujevačkom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Uprava za vanredne situacije i Spasilačka organizacija Ujedinjenog Kraljevstva, takođe organizuje obuku na poligonu na prostoru Kneževog arsenala za vatrgoasce spasioce sa područja Šumadijskog upravnog okruga i Bajine Bašte.

Prema rečima načelnika Uprave za varedne situacije, Zorana Kočovića, obuku će proći i predstavnici civilne zaštite, kao i zaposleni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Naglašava i da je ova donacija od velikog značaja, jer će omogućiti da bezbednost građana bude na još višem nivou.

Izvor: www.infokg.rs

You may also like...