Vasiljević:Transfer stanica samo prelazno rešenje do izgradnje Banjice

NOVA VAROŠ-Rukovodstva opština Nova Varoš, Prijepolje i Priboj dogovorila su detalje sporazuma o zajedničkoj izgradnji transfer stanice za selektovanje sekundarnog otpada, koja će se graditi na delu buduće Regionalne deponije Banjica u limskoj dolini. Ukupna vrednost projekta je 160 miliona dinara, a transfer stanica trebalo bi da bude gotova do proleća 2022. godine.

foto.deponija duboko

Sporazum o partnerstvu biće potpisan ovih dana, nakon čega će opština Nova Varoš kao nosilac posla raspisati tender za izvođača građevinskih radova. Vrednost radova u prvoj fazi je oko 68,5 miliona dinara. Vlada Srbije izdvojila je 16 miliona dinara, dok će ostatak novca obezbediti tri opštine.

„Srazmerno broju stanovnika opština Prijepolje obezbediće 50 posto potrebnih sredstva za građevinske radove na transfer stanici, Priboj 30, a Nova Varoš 20 posto . Transfer stanica je samo prelazno rešenje do izgradnje Regionalne deponije Banjica. U transfer stanici će se selektovati i prepakivati otpad iz tri opštine i terati dalje na deponiju Duboko kod Užica „, kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Prema nedavnom dogovoru u Ministarstvu zaštite životne sredine uskoro će biti zatvorena i divlja deponija Stanjevina, na ulasku u Prijepolje, a otpad iz ove opštine odlagaće se na deponiju Duboki potok koju već koriste Priboj i Nova Varoš.

Varoške novine

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.