Vanredna situacija i u Užicu (video)

UŽICE-Na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije gradonačelnik Užica je doneo naredbu o proglašenju vanredne situacije  na području grada  zbog neposredne opasnosti od poplava usled obilnih padavina u poslednjih 24 sata i velikog dotoka vode na brani Vrutci.

Na osnovu procene da se u naredna 3 sata očekuje nailazak poplavnog talasa  Gradski štab za vanredne situacije doneo je naredbu o evakuaciji građananajugroženijeg dela Turice i građana na lokaciji nizvodno od ulaska u Sevojno, od Bojovića vodenice do Zlakuse, u pojasu do 300 metara levo i desno od reke Đetinje. Apeluje se na građane da hitno započnu evakuaciju u ovim zonama.
U gradskom jezgru najugroženije tačke na reci Đetinji su most na Gradskoj plaži i deo obale kod restorana „Vagon“. Pozivaju se građani da se uključe u akciju punjenja džakova peskom u Turici, na platou JKP „Vodovod“, 50 metara ispred mosta na Volujačkom potoku i postavljanje bedema za odbranu od poplavnog talasa na Gradskoj plaži.
Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku da se zbog aktuelne situacije obustavi nastava u drugoj smeni u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra drugog, kao i da se ovlaste direktori škola u ugroženim područjima da na osnovu situacije na terenu obustave nastavu.
Snabdevanje stanovništva pijaćom vodom u gradu je trenutno stabilno. 
Apeluje se na građane da prate sredstva informisanja i uputstva Gradskog štaba za vanredne situacije.
Gradski štab za vanredne situacije

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.