Vanredna situacija i u Užicu (video)

UŽICE-Na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije gradonačelnik Užica je doneo naredbu o proglašenju vanredne situacije  na području grada  zbog neposredne opasnosti od poplava usled obilnih padavina u poslednjih 24 sata i velikog dotoka vode na brani Vrutci.

Na osnovu procene da se u naredna 3 sata očekuje nailazak poplavnog talasa  Gradski štab za vanredne situacije doneo je naredbu o evakuaciji građananajugroženijeg dela Turice i građana na lokaciji nizvodno od ulaska u Sevojno, od Bojovića vodenice do Zlakuse, u pojasu do 300 metara levo i desno od reke Đetinje. Apeluje se na građane da hitno započnu evakuaciju u ovim zonama.
U gradskom jezgru najugroženije tačke na reci Đetinji su most na Gradskoj plaži i deo obale kod restorana „Vagon“. Pozivaju se građani da se uključe u akciju punjenja džakova peskom u Turici, na platou JKP „Vodovod“, 50 metara ispred mosta na Volujačkom potoku i postavljanje bedema za odbranu od poplavnog talasa na Gradskoj plaži.
Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku da se zbog aktuelne situacije obustavi nastava u drugoj smeni u Prvoj osnovnoj školi kralja Petra drugog, kao i da se ovlaste direktori škola u ugroženim područjima da na osnovu situacije na terenu obustave nastavu.
Snabdevanje stanovništva pijaćom vodom u gradu je trenutno stabilno. 
Apeluje se na građane da prate sredstva informisanja i uputstva Gradskog štaba za vanredne situacije.
Gradski štab za vanredne situacije

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.