Vanja Udovičić posetio Sevojno (VIDEO)

SEVOJNO-Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otpočeo je danas u Sevojnu akciju Oprema za 100 fiskulturnih sala,koju Ministarstvo pokreće u saradnji sa Savezom za školski sport.

Ministar Udovičić je danas osnovnoj školi Aleksa Dejović u Sevojnu donirao 40 lopti   I najavio akciju u celoj Srbiji.

“Želimo da ojačamo školski I rekreativni sport.U školama će biti obnovljeni sportski rekviziti,zamenjene košarkaške table,obruči,mrežice,kao I golovi I mreže za odbojku.To će biti urađeno u svih 100 škola u Srbiji koje su obuhvaćene ovom akcijom”,rekao je Udovičić.

Ministar je najavio I nastavak akcije Sport u škole u Sevojnu od narednog meseca.

“Imali smo problema sa realizacijom ove akcije u Sevojnu,ali želimo da se ona nastavi kako bi sa dva dodatna besplatna časa pružili deci šansu da se besplatno bave sportom.Želimo da sport postane način života,vaspitanja I budućnosti mladih”,naglasio je Udovičić.

Udovičić je najavio I da se uz pomoć Ministarstva I međunarodnih fondova  u Sevojnu raditi trim staza I igralište za decu ,a u saradnji sa Ministarstvom obrazovanjaKancelarije za javna ulaganja I grada Užica  Sevojno će početkom naredne godine dobiti novu sportsku salu vrednu 73 miliona dinara.

“Želja nam je da ojačamo sportsku infrastrukturu I motivišemo sve građane da se bave sportom I da on bude dostupan svima”,rekao je Udovičić I istakao da je da zahvaljujući ulaganjima u sport Srbija u poslednje 4 godine osvojila 136 medalja na međunarodnim takmičenjima,dok je taj broj od 2000. do 2014. godine iznosio 119 medalja.

 

 

You may also like...