„Valjaonica bakra Sevojno“ obeležila dan firme (VIDEO)

UŽICE – „Valjaonica bakra Sevojno“ obeležila je dan firme. Uz poseban osvrt na poslovanje tokom prethodna četiri meseca, direktor firme, Dragan Subotić, istakao je da se drži stabilna tržišna pozicija u uslovima globalne energetske krize. Kaže da je cena prerade za prethodnih godinu dana uvećana za 30 posto, kao i da je bankama u međuvremenu isplaćeno 2,7 miliona.

Ostvareni prihod firme za četiri daje im pravo da se nadaju u realizaciju svih projekata i obaveza, ne samo prema zaposlenima, već i prema dobavljačima, državi i bankama.

Proizvodnja Valjaonice u tom periodu iznosila je 9049 tona.

„Za četiri meseca taj naš „kolač“ iznosi 14,96 miliona, što znači da sve naše težnje možemo izmiriti. Suštinski, sve obaveze izmirujemo u dan, što je za svaku pohvalu i dokaz da smo ozbiljna firma. Ukupan prihod za četiri meseca je 86,6 miliona evra. Imamo 1024 zaposlena, a imamo intenzivni pristup zapošljavanju i pored uslova krize“, istakao je Subotić.

Posebno se osvrnuo na položaj zaposlenih koji, prema njemu, svedoči da je Valjaonica ozbiljna firma ne samo u proizvodnom smislu, već i po odnosu prema svojim radnicima.

„Prosečna neto zarada naših zaposlenih je 76 hiljada dinara. Imamo potpisan kolektivni ugovor, s kojim smo ponosni i mi i naši zaposleni. Svi radnici prijavljeni su na određeno ili neodređeno vreme, sa pravom zaradom. Ne praktikujemo kombinaciju isplate minimalne zarade, a drugi deo „na ruke“. To nikada nije bio našeg rada niti će. A tu su i regresi, prevoz, topli obrok, jubilarne nagrade…“ dodaje Subotić.

Za naredni period očekuju proizvodnju od 30 hiljada tona i neto profit od 15 miliona evra.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.