Užičkom porodičnom karticom do popusta u 103 ustanove i firme

UŽICE – Užičku porodičnu karticu poseduje 708 porodica sa troje i više dece od kojih je bar jedno maloletno, a za sedam meseci od kada se izdaje potpisano je 103 ugovora sa ustanovama i firmama koje daju popuste na robu i usluge, rekla je za portal ZOOMUE Marina Jevtić iz Udruženja Roditelj.

„Još oko 200 porodica ima pravo na karticu, ali nije podnelo zahteve, pa ćemo raditi na promociji po mesnim zajednicama, da o njima čuju i porodice koje nemaju društvene mreže“, navela je Jevtić.

Ona je kazala da se popusti kreću u proseku oko 10 odsto, a da usluga ima i potpuno besplatnih. Ponuda je raznovrsna od sportskih klubova, ustanova kulture, butika sa dečijom odećom, cvećara, kozmetičkih salona, dečijih igraonica, apoteka i stomatoloških ordinacija do turističkih agencija, tehničkog pregleda, taksija, a poslednji ugovor potpisan je sa Zoo vrtom u Beogradu.

Ustanove i firme koje daju popuste

„Dobro je što kartica ne mora da se obnavlja svake godine sve do punoletstva najmađeg deteta, a od velikog značaja je, kako pričaju majke sa kojima sam razgovarala, što imaju popuste na treninge, folklor, besplatan tehnički pregled ili popuste celoj porodici na stomatološke usluge“, dodaje Jevtić.

U narednom periodu, kako je navela, radi se na obezbeđivanju marketa koji će dati popust na osnovne životne namirnice, kao i da se obezbedi da deca koja putuju u školu iz prigradskih naselja i iz sela budu oslobođena plaćanja peronske karte.

You may also like...