Užički učenički sajam virtuelnih preduzeća

UŽICE – Drugi virtuelni sajam preduzeća učenika ekonomskih škola održan je danas u Užicu.Na sajmu se predstavilo 24 preduzeća i učeničkih kompanija iz Prijepolja, Čačka, Gornjeg Milanovca, Čajetine, Arilja i Užica, ali i iz Višegrada i Podgorice.

 

virtuelni sajam1Sajam je otvorila Jelena Vasović, član Gradskog veća za obrazovanje koja je istakla značaj ovakvog školskog okupljanja i takmičenja u znanju i veštinama za buduće preduzetništvo.
U odnosu na prošlu godinu ovaj sajam okupio je učenike iz regiona i drugih država što mu daje poseban kvalitet- rekla je Milica Prljević, direktorka užičke Ekonomske škole.
A učenici su raznovrsnom ponudom svojih proizvoda i usluga izazvali veliko interesovanje posetilaca u Gradskom kulturnom centru.
Profesorka ekonomske grupe predmeta užičke Ekonomske škole Ljiljana Maksimović Rubežanović inicijator je sajamskog okupljanja i takmičenja učenika.
Na sajmu se prikazuje poslovanje virtuelnih preduzeća i učeničkih kompanija a njihova razlika je što se preduzeća bave virtuelnom trgovinom i prometom, dok kompanije imaju organizovanu proizvodnju i realan proizvod.Ovo je manifestacija znanja učenika i zajedničkog rada svih profesora, istakla je Rubežanović.
Učenik podgoričke Ekonomske škole Vasilije Šarović navodi da je prvi put u Užicu na sajmu i da se do sada sa svojim vršnjacima takmičio u Plovdivu i Celju.Na sajmu su predstavili preduzeće Božanske kapi koje se bavi proizvodnjom, prodajom i distribucijom planinske vode Aqva Bianca.
virtuelni sajamA učenica Ana Gačić iz Višegrada predstavljajući turističku agenciju Lotika navodi da im je cilj promocija grada i što bolja turistička ponuda.
Prisutnima se obratila i bivša učenica Ekonomske škole Jelena Marić koja je sada student Visoko poslovne- tehničke škole strukovnih studija u Užica koja je poručila sadašnjim učenicima da je od izuzetnog značaja za dalje školovanje stečeno znanje koje ima iz srednje škole.
Na sajmu su predstavljeni i proizvodi od brašna, čokolade, voća, meda ali i spotrski rekviziti, bankarske usluge.
Izvor: InfoEra

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.