Užički taksista započeo štrajk glađu (VIDEO)

UŽICE – Predsednik užičkog sindikata taksista Vitez, Arsenije Hadži Basur, započeo je štrajk glađu ispred gradske kuće. Kaže da se članovi njegovog sindikata suočavaju sa pritiscima nelegalnih udruženja, a među njegovim zahtevima, između ostalog, ističu se transparentnost dobijanja dozvola, regulisanje cena prevoza i rešavanje problema stajališta.

Štrajk glađu Arsenije će prekinuti onog trenutka kada bude javno dostupan spisak izdatih dozvola za taksi prevoz.

„Insistiramo da dobijemo spisak rešenja sa datumom izdavanja, kao i to da li dobitni krešenja ima prijavljene vozače“, kaže Hadži Basur, napominjući da se suočavaju i sa policijskim kažnjavanjem koje je izazvano činjenicom da nemaju obezbeđen adekvatan parking prostor.

Kaže da su problemi i nedostatak parkirališta, kao i psihološki pritisak koji članovi njegovog sindikata trpe od strane pojedinih preduzeća.

„Ne mogu da utvrđuju cene koje s ovim nemaju nikakve veze. To su te firme, kao što su 500-500, 500-900, Bravo, jer oni u svemu tome imaju svoj interes“, dodaje Basur

Iz Gradskog veća kažu da je problem u komunikaciji Hadži Basurov nedostatak želje za kompromisom u vezi utvrđivanja cena.

„On želi da samo bude cena koju je on zatražio, a od svog prvog zahteva, od 12. oktobra, poslao je četiri različita zahteva, tako da ja sada ne znam ni koliko ona uopšte iznosi“ rekao je Slobodan Šiljković, gradski većnik za saobraćaj.

Konferencija Šiljković
Foto: ZooMUE

Neki od predstavnika taksi preduzeća kažu da imaju dobru saradnju sa gradskom upravom i da Hadži Basurov pokušaj nema širu podršku kolega.

„Sa tim cenama koje on traži, a na kraju se ni ne znaju kolike su, naši sugrađani verovatno ne bi ni koristili usluge taksi prevoza“, kaže Goran Simović, vlasnik Leptir taksija.

Iz gradskog veća dodaju i da je zahtev za transparentnost dozvola neosnovan.

„Obratili smo se PIO fondu, kao i Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, pa smo saznali da se, u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, ovi podaci izdaju jedino lično osiguranicima“, dodaje Šiljković.

Trenutna startna cena taksi prevoza u Užicu je 149 dinara, a prema novom predlogu, donetim u dogovoru gradskog veća sa predstavicima taksi preduzeća, ona bi mogla iznositi 165 dinara.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.