Užički Supermen u borbi za Nobelovu nagradu (VIDEO)

UŽICE – Superjunak iz američkog stripa bi slobodno mogao da ide u penziju jer užička verzija Supermena nema konkurenciju. Milovan Milutinović prvi je Ginisov rekorder iz Užica koji je stigao peške čak do Londona i Moskve, a verovatno je i najstariji student trenutno u našoj zemlji.

Supermen iz Užica možda ne može da leti iznad oblakodera, ali zato je postao apsolvent na Fakultetu za fizičku kulturu u 72. godini. Kaže, sve obaveze uspešno usklađuje, a ispite sprema dok čeka stranke u taxiju.

Užički Supermen
Foto: ZooMUE

„Kad sam bio mali divio sam se ljudima koji imaju fakultete i kao mlad nisam imao mogućnosti da studiram. Govorio sam ženi da ću upisati fakultet makar i u 80. godini. Svi su mi se tada smejali“, kaže Milovan Milutinović.

Neke predmete položi iz prve, za neke se malo namuči, ali njavažnije mu je da usvoji znanje. Za profesore je on neka vrsta fenomena, pa na ispitima dobija dodatna pitanja.

„Profesor me je pitao do kada mislim da ću živeti i ja sam mu rekao da mi je ostalo još 28 godina do punoletstva, a onda mogu da umrem u 101. godini. Profesor mi kaže, svaka ti čast, moja otac je isto godište kao i vi a nosi štap i upiše mi devetku“, priseća se kroz smeh Milutinović.

https://youtu.be/QTIPcI3KjCw

Kada završi sa učenjem Milovan se vraća svom svetilištu – teretani u kojoj svakodnevno vežba. Ima velike planove za narednu godinu pa je neophodno da ostane u dobroj formi kako bi dobio prvu Nobelovu nagradu za sport.

„Moj cilj je da postanem doktor fizičke kulture da u mojoj sali vežba oko 700 polaznika karatea i da odem u Ujedinjene nacije i postavim pitanje da li mogu dobiti Nobelovu nagradu za sport“, kaže Milutinović.

Za sve koji odlažu odlazak u teretanu Užički supermen poručuje da je fizička aktivnost osnova života, a ovo je njegova omiljena vežba za cirkulaciju.

„Vrlo bitno je da se zna pravilno disanje jer ni jedan bodibilder, ako ne zna disanje ne može da uspe“,

Išao je peške do Londona i Moskve, trčao sa džakovima od 200 kilograma, nosilac je titule vice šampiona bodibildinga u bivšoj Jugoslaviji i crnog pojasa u karateu. Kaže, njegovo vreme tek dolazi.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.