Užički Supermen diplomirao u osmoj deceniji (VIDEO)

UŽICE – Milovan Milutinović već je u nekoliko navrata tokom svog života opravdao svoj nadimak Supermen. Ovaj 73-godišnjak iz Užica i dalje se bavi karateom, bodibildingom, pešice je prošao put od Užica do Londona i Rusije, a nedavno je sve to uzdigao na još veći nivo. Diplomirao je na novosadskom „Fakultetu za sport i turizam“.

Ponosno ističući činjenicu da je postao akademski građanin, Milovan naglašava da ne namerava da stane. Kako kaže, tek se nalazi na pola puta. Želi da upiše master, a potom i doktorske studije.

Za četiri godine položio je ukupno 36 ispita, sa prosečnom ocenom 7. Od nekih profesora dobijao je i veće ocene, i to ne samo na osnovu pokazanog znanja.

„Jedan profesor me je upitao na ispitu koliko još nameravam da živim. rekao sam mu da mi fali još 27 godina do punoletstva, a posle toga imam pravo na dva poluvremena po 15 minuta. On se na to nasmejao i dao mi je devetku, iako sam prethodno dobio osmicu“, kaže Supermen, koji radi na objavljivanju knjige o svom putu pešice ka Rusiji, kao i na snimanju filma.

Posebne probleme zadavala su mu tri predmeta – u 1. godini pao je iz psihologije, a tek iz četvrtog puta položio je medicinu sporta.

„Toliko sam naučio o metabolizmu, sportskoj ishrani i mnogim drugim elementima. Ali, problem mi je bio 50 pitanja koje treba uraditi za 40 minuta. Ja nikako nisam uspevao više od 30.“

Treći predmet koji mu je zadavao muke bio je, paradoksalno, oblast kojom se bavi čitavog života.

„Karateom se bavim 40 godina, a profesor me je oborio, zbog teorije. Naučio sam potrebno i potom dobio devetku.“

Nije dozvolio ni da ga korona virus omete u završnoj fazi studija.

„Šest dana sam bio u bolnici i to je to. Oporavio sam se, odložili su mi ispit i u tom naknadnom terminu položio, a potom sam položio i diplomski.“

Tokom studija imao je podršku okoline, ali kako kaže „u kontra smeru“, jer se suočavao sa podsmesima i potcenjivanjima. Svima, a pogotovo mladima, poručuje da je jedino neophodno postaviti sebi jasan cilj u životu i stremiti ka njemu. A jedan od njegovih ciljeva je da iskoristi školovanje i u Užicu otvori sportsku akademiju za bodi bilding, karate i fitnes i tako konačno proba da unovči svoje poznavanje ovih veština.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.