Užički poljoprivrednici na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu


NOVI SAD-Grad Užice je i ove godine organizovao besplatan prevoz zainteresovanih lica na Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu. Njih 120 imalo je priliku da obiđe sajamske hale i upozna se sa svim novinama i trendovima.

foto.grad uzice

Bila je ovo prilika da užički poljoprivrednici posete najveći sajamski događaj u Srbiji i jedan od najvećih u Evropi u oblasti poljoprivrede. Na jednom mestu okupljene su najznačajnije kompanije u agroindustriji, poljoprivrednoj proizvodnji, mehanizaciji, kao i najbolje u stočarstvu.

Pored članica Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, posetiocima sajma predstavljena je i poljoprivredna mehanizacije najnovije generacije firmi iz Srbije kao i kompanija iz Italije, Turske, Austrije, Slovenije, Španije, Rumunije, Bugarske i Češke.

foto.grad uzice

Novina na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu ove godine je postavka pod nazivom “Na korak do veka”, iz zbirke Muzeja u Kulpinu i Muzeja Žeravica gde se mogu videti različiti primerci poljoprivredne mehanizacije koja je nekada korišćena u našim atarima do savremenih eksponata. Povod je 2023. godina velikih jubileja – 100 godina postojanja Novosadskog sajma, 90 Poljoprivrednog i 30 godina Poljoprivrednog muzeja.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.