Užički osnovci počistili životnu sredinu i kupili nove knjige (VIDEO)

UŽICE – Kuću raspremi, školu opremi, slogan je Eko patrole Osnovne škole Dušan Jerković u Užicu, a cilj je da se prodajom starog otpada kupe nove knjige za školsku biblioteku i obnovi oprema u učionicama. Đaci se kroz ovu akciju uče važnosti primarne selekcije otpada i reciklaže u čemu im pomažu roditelji, nastavnici i užički rpeduzetnici. Akcija traje celog vikenda.

Učenici osnovne škole Dušan Jerković u Užicu udruženim snagama skupljaju sekundarne sirovine kako bi nabavili novi pribor za školu. Umesto igre, lepo vreme za vikend koriste da sa vršnjacima počiste životnu sredinu.

EKO PATROLA
Foto: ZooMUE

„Mi danas sakupljamo kartone, čepove, limenke…“

„Trebaju nam lopte, igračke, knjige i mikroskopi“,

„Najviše su nam potrebne pesme Dragoslava Đorđevića“, kažu učenici OŠ Dušan Jerković.

Iz Saveta roditelja ove škole kažu da su sugrađani pokazali visoku svest o važnosti reciklaže, a pored roditelja i nastavnika Eko patrolu je podržao i privredni sektor.

„Odazvalo nam se dosta privatnih preduzetnika, javna preduzeća, Gradska kuća, razne banke i štamparije“, rekla je članica Saveta roditelja OŠ Dušan Jerković Milica Milić.

Đaci se kroz ove akcije uče važnost primarne selekcije otpada i reciklaže, a ujedno nabavljaju neophodne knjige i opremu. U prethodnoj akciji prikupljeno je oko 5tona papira za šta jekupljeno 280 knjiga u vrednosti od 70 hiljada dinara.

„Ovu akciju smo namenili obnavljanju fonda školske biblioteke, a u budućnosti planiramo opremanje kabineta prirodnih nauka, prostra za predškolce i produženi boravak“, direktorka OŠ Dušan Jerković Mirjana Maksimović.

Namera škole je da ovakve akcije postanu tradicija, pa se naredna očekuje već početkom sledeće školske godine.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.