Užički odbornici usvojili budžet za 2015.godinu

UŽICE-Odbornici Skupštine grada Užica usvojili su posle celodnevne rasprave na današnjoj sednici budžet za 2015. godinu,koji će iznositi 2,4 milijarde dinara.

Budžet je realan,predviđa neophodne uštede ,ali i realizaciju razvojnih investicija,izjavio je gradonačelnik Užica Tihomir Petković .

“Iz 2014 godine izlazimo sa dugom od 400 miliona dinara,pa smo morali da smanjimo sredstva mnogim budžetskim korisnicima,kako bi ih preusmerili tamo gde su potrebnija.Tako će socijalna politika grada biti usmerena na zapošljavanje zašta je opredeljeno 10 puta više sredstava nego ove godine,sa 1,1 na 10 miliona dinara”,naglasio je Petković.

On je istakao da će Užice u narednoj godini nastaviti sa izgradnjom vrtića na Pori,kao i sa projektom pokretanja Integrisanog univerziteta,koji neće početi sa radom naredne,već verovatno 2016 .godine.Gradiće se i azil za pse,kao i fiskulturna sala u osnovnoj školi u Sevojnu.

Demokratska stranka  nije glasala za budžet jer ,po rečima predsednika Gradskog odbora Jovana Markovića, on nije razvojni i pokazuje koliko je gradska vlast prevarila građane Užica u predizbornoj kampanji,najavljujući dobru vezu i pomoć Vlade Srbije.

“U republičkom budžetu ne postoji ni jedna pozicija finansiranja Užica ,osim transfera od 228 miliona dinara.Nigde nema novca za sanaciju akumulacije Vrutci,ni rekonstrukciju Fabrike vode u Užicu,što dovodi u sumnju njihovu realizaciju naredne godine”,izjavio je Marković.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković potvrdio je novinarima da sredstva za te projekte nisu prikazana u republičkom budžetu.

“Tačno je da ih nema u budžetu,ali imamo čvrsto uverenje iz Vlade i premijera Vučića da će 2,8 miliona evra biti obezbeđeno iz budžetske rezerve.Na nama je da u roku pripremimo projekte,ali već sada je izvesno da nije realno da rekonstrukcija Fabrike vode bude završena u maju,kako je najavio ministar Velimir Ilić,već tek krajem naredne godine.Dok konačna sanacija akumulacije Vrutci može biti rešena samo donatorskim sredstvima”,rekao je Petković.

Za predlog odluke o budžetu grada Užica glasalo je 40 ,dok je protiv bilo 11 odbornika.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.