Užički maturant prvi na Međunarodnoj olimpijadi iz ruskog jezika (video)

UŽICE-Maturant Užičke gimnazije Nikola Janković osvojio je prvo mesto na 13.Međunarodnoj olimpijadi iz ruskog jezika ,koja je održana od 6. do 11.juna u Moskvi.

 

Za Nikolu je ,kako sam kaže ,sam odlazak u Moskvu bio ispunjenje dugogodišnje želje.

„Volim Rusiju,njen narod,kulturu.Jezik sam počeo da učim pre četri godine u školi,a od pre dve  i intenzivno kući preko Interneta.Ja čak i beleške na časovima iz drugih predmeta pišem na ruskom.Prvo mesto je rezultat te ljubavi i rada“,priča Janković za ZOOMUE.

Ovaj zaljubljenik u Rusiju uspeo je da ostvari i najveći uspeh ,koji je jedan užički srednjoškolac postigao na takmičenjima tog ranga.

„Međunarodna olimpijada se održava svake četvrte godine i okuplja pobednike nacionalnih takmičenja iz celog sveta.Ove godine je učestvovalo preko 200 takmičara iz 29 država.Bio sam srećan što sam u društvu najboljih ,a posebno što sam pokazao uspehom na takmičenju da tu zaista i pripadam“,kaže Janković.

Nikola Janković ,koji je maturant Užičke gimnazije,ipak opredelio se da studira Elektrotehnički fakultet u Beogradu.Ruski jezik će mu ,kaže,ostati hobi u slobodno vreme.

„Nije važno čime se čovek bavi.Važno je da to voli i da u to uloži dosta truda i rada.To je jedini put ka uspehu“,poručuje Nikola Janković .

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.