Užički gradski prevoz na Google Maps (VIDEO)

UŽICE – Grad Užice je postao deo Google Maps Transit sistema pomoću koga korisnici javnog gradskog i prigradskog prevoza mogu od 21. juna dobiti informacije kako da stignu od jednog do drugog dela grada.

„Za sada su sve informacije dostupne za sedam gradskih linija, a u narednih nekoliko meseci obuhvatićemo i sve prigradske linije“, naveo je direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović.

Nikola Maksimović, direktor JP Užice razvoj

Sistem se koristi tako što se na aplikaciju Google Maps ukuca trenuta lokacija i lokacija na koju se ide, uz odabir ikonice kojom je označen gradski prevoz

„Dobijaju se informacije koje je najbliže stajalište, za koje vreme može da se stigne do njega, kada kreće linija i kada stiže na stajalište, koliko ima stanica, za koje vreme se prelazi tražena trasa i cena prevoza“, kazao je Dragutin Drulović iz Odeljena za saobraćaj JP Užice razvoja.

Dragutin Drulović, JP Užice razvoj

Sistem se realizuje pod pokroviteljstvom UNDP, a u Srbiji je do sada realizovan jedino u Nišu. U našem okruženju je dostupan u Budimpešti, Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, Sofiji, kao i u desetak rumunskih gradova.

Marko Dejić, JP Užice razvoj

„Google je dostupan na svim svetskim jezicima, pa će ovo dosta značiti za našu tursitičku ponudu koja će sada biti dostupnija. Turista će moći samo jednim klikom da dobije informacije kojim linijma će doći do željene destinacije na teritoriji Užica i koliko će to da ga košta, a sve na njegovom jeziku“, rekao je Marko Dejić iz Odeljenja za saobraćaj JP Užice razvoja.

Gradski većnik zadužen za oblast saobraćaja Budimir Vujović naveo je da je gradski i prigradski saobraćaj u Užicu u ovom trenutku dobro funkcioniše.

Budimir Vujović, član Gradskog veća zadužen za saobraćaj

„Svakim danom ćemo činiti da linije što bolje funkcionišu, a informacije budu dostpune građanima. Iduće godine raspisujemo novi tender i nadamo se još višem kvalitetu usluge. Prema informacijama „Srbijatransporta“ cene prevoza u Užicu su tri puta jeftinije nego prosečne cene „Srbijatransporta“ u Srbiji. To samo govori u prilog činjenici koliki je napor učinjen da prevoz sa malo troškova kvalitetno funkcioniše“, rekao je Vujović.

You may also like...